Back in Bangkok

Hej hopp, sista anhalten nu. vi kom fram i Bangkok vid tva tiden idag. Aven har visade det sig att det vara ganska kallt. En stor besvikelse att inte kunna jobba pa brannan innan man kommer hem, nu nar vi har pool pa taket och allt. Men vi far gora det vi at bast pa istallet. Namligen att Shoppa! Det ska handlas converse och jeans och det ena med det tredje! Men vi ar strukturerade shoppare sa vi ska nog hinna med allt vi vill pa de tva aterstaende dagarna ;)
Ni kan vall halla bada tummarna och tarna for oss att vi far lite sol och varme sahar pa slutet av varan resa. Aven om jag vet att ni inte vill ;) era blekfisar!!

Puss fran oss i Bangkok!

Nedrakning pagar...

Idag ar det 4 dagar kvar pa varan resa.. Kanns sjukt kosntigt att den snart ar over. Vi ar pa kvar Koh Samet. Dagarna som varit har bestatt av sol och bad och somn! Vi gor inte manga knop per dag. super skont!
Men det ar svart att fanga dagen pa natt satt. Man vill suga in alla intryck och njuta fullt ut nu nar det ar sa kort tid kvar. Men det ar svart nar man har tankar hemma i Sverige. Bada tva kanner att vi bara tanker frammat, men klart att vi njuter ocksa!
Idag ar det forsta dagen med en franvaradne sol, sa vad gor man da?? Jo man ater! helst en massa onyttigt. och sa spelar man kort och ar trott! HAHA! Tur att vi haft manga soldagar pa sistonde sa ni inte far hem tva kottbullar!
Pa fredag beger vi oss till Bankok for shopping och vi ska bo mitt pa Kohsanroad sa det lar nog bli super bra, vi har ju ocksa pool pa taket =)

Bildbomb kommer nog nar vi ar tillbaka i Sverige!!

Puss
/ Louise
mattan halsar oxa sa klart!

Koh Samed I bin here before

Nu ar vi antligen framme pa Koh Samed efter en aterigen spannande resedag.
Dagen borjade med osregn, som overgick till solsken. Men natten har varit lite somlos, jag har mest legat och oroat mig for tsunami och spindlar. For igar nar vi skulle sova hade vi tva baota spindlar inne pa varat rum och en HUND!! och sa tankte jag om den dar dumma tsunamin skulle kunna komma och ta oss, men det kan den ju inte  =) Batresan fran koh mak gick som pa rals men val framme vid piren pa fastlandet mottes vi av big motgangar! Varan buss vi ska aka med har tydligen fastnat i en "polisrassia" och vi ska fa vanta i 3 timmar pa nasta buss och vi tvilade pa att den bussen skulle dyka upp och mattis ar ingen bra vantare, sa vi fick betala dyrt for att komma dar ifran till nasta bat som stod och vantade pa oss. Men vi hann skalla ut tanten lite som vi misstanker ha lurat oss...
Men vi fick en egen bil och val pa piren motte vi upp Matilda och  Jackob  som vi har langtat efter.
Sa nu har vi kommit fran till Koh Mak, och nar vi kommer in i hamnen kanner jag igen mig, det ar namligen sa att jag har varit har forut! Skapliga flasch backs jag fick =)
Det ar super fint har!
Vi har aven bytt upp oss fran camping platsen vi har bott pa innan, nu har vi AC, en skon sang utan sandloppor, forhoppningsvis inga spindlar eller hundar och nu sa har vi var sin skon kudde!! Sa i natt kommer vi sova som prinsessor. men vi betalar inga 35 kr var men nu far vi ta och "lyxa" till det sahar sista veckan. Vi bor nu for 80 kr var. Helt OK ;)
Allt fran mig so long <3

/ Louise

Koh Mak in our hearts

Ett tag sedan ni horde natt ifran oss nu. Vi lamnade kara Samiu i tisdags for denna udnerbara o Koh Mak. Resan hit var ju ett kaplit for sig. Vi kan saga att Koh Samui har no varldens vackraste och basta flygplats, men far buffe och gratis internet och omgivningen ar relax och fin. Nar vi anladner med varat plan i Trat gar vi rakt fram till nan rese disk och sager att vi vill till Koh Mak IDAG! ojda sager hon, sista baten aker om 20 min och det tar vanligtvis 20 min med Taxi och vi har bara 15min pa oss men hon ska se vad hon kan gora. Hon ringer lite samtal sedansager hon at oss att springa till taxin. Haha jaa ni skulle ha sett oss tva virrpannor dar pa Trats flygplats, en i cowboyhatt och en i surfinghatt och knallblabyxor, asgravand och skrikande. Det blev ingen billig resa men vi kom iaf fram i tid till baten som vi anda fick sta och vanta pa. Denna standiga thaitime! Men inget emot oss.
Det jag menar med att det inte blev nagon billig resa var att bara taxin kostade 500 bath var! Vi forsokte pruta mot denna kartellorganiserade vekrsamhet men det gick inge vidare och vi hade ont om tid sa vi gav upp. Val pa Koh Mak visste vi jui inte heller vart vi skulle, sa vi hamnade lite fel pa denna lilla o. Mer om det snart..

Vi motte upp Iris och maja som vi traffade tidigare under resan och deras tva killkompisar. Jatte harliga mannoskor precis som denna o. Har ar det tyst, inget dunka dunka, inga transvestiter eller forhoga basar, inga ryssar som braker. Allt ar underbart!
Forsta natten hamnade vi lite fel, haha! Men det visade sig att Mathilda hae bott dar forra gangen hon var har pa on. Bada vi har varit pa Koj Mak forut. Men det boendet visade sig lilla valdigt langt bort fran vara kompisar + att ett fan rum kostade 1200 bath!! Helt sjukt dyrt. Sa dagen efter flyttade vi in pa Monkey Island, kanske inte riktigkt samma klass, men vi har en sang och det ar huvudsaken + att vi har massor fina husdjur sa som odlor och myror.
Men det kostar bara 350 bath per natt vilket motsvarar ca 70 svenska kronor per natt. Dock har vi inget badrum men det ligger inte sa langt bort fran varan hydda och vi far varje morgon och kvall en kansla av hur lysingsbadets kamping kan kannas. =)
Men nasta boende vill Mattis fakiktskt ha toa pa rummet, haha vilket jag kan forsta, men nu har vi ju testa pa hur det ar att bo for 35 kr var per natt. Dessutom har vi gratis internet har bland aporna.
Det ar et triktgit reggie stalle med soft musik och hangmattor. Alla som har hangmattor far ett + i kanten av mig.

Sa vad har vi gjort de har dagarna da.. tjaa vi har chillat och sa har vi hittat varldens basta brygga dar solen tar som bara den, sa nu har vi for nastan forsta gangen lyckats branna oss. Vi har aven hittat varan nya favvo dryck, naligen Singha! battre an Chang dock 10 bath dyrare ;P

Men i morgon lamnar vi denna paradis o for en ny kanske annu vackrare o som heter Koh Samet.
Da far ni veta mer och bilder och sant smaskit kommer sa smaning om med.

Puss fran mig och Mattis <3

Snart ar vi hemma igen och vi LANGTAR!!

Packa packa och packa..

Det varsta Louise vet ar att packa. Spelar ingen roll hur ofta hon numera behover gora det, hon vanjer sig aldrig. Hemma i Sverige brukar en packning sluta med psykbryt och att pojkvannen Fredrik packar hennes vaska. Men riktigt sa funkar det inte nu.
Men idag har vi kommit pa varfor hon hatar att packa. Hon har pckningsfobi!

detta far Louise utsa under tiden hon packar sin ryggsack och andra vaskor.
 
Yrsel
Illamaende
Hett temprament
Hjartklappning

Inte konstigt hon drar sig for att packa varje gang. Men nu behover hon bara packa sin kara ryggsack tva ganger till innan hon ska fara hem och ma skit tva ganger. For idag ar det exakt tva veckor kvar tills vi ar hemma i svedala igen =)

 

Puss

/Louise


en dag i taget och lite dar till,

oj oj oj daligt uppdatering, igen!

vad ar det som har hant den sista tiden jo. forra fredagen den 25 feb akte vi tillbaka till vart kara thailand och lamnade bali bakom oss. aven pa phuket flygplats sa vi hejda till mathilda och jacob som skulle stanna dar vi andra drog oss upp mot koh samiu, eller vi tog ett flyg hit! smidigt och bra gillar vi! vi drog oss hit mest for att vi skulle pa reearth festivalen. den var under lordag och sondagen. sjukt bra och sjukt tva roliga dagar med bra musik trevligt folk och sjalv klart lite alkohol pa det. vi traffde aven upp tva tjejer som jag och louise traffade i borjan av resan, iris och maja, tva super gooa tjejor som vi nu ska upp och traffa pa koh chang!

annars har vi solar badad och tagit det sjukt lugnt och bara njutigt. vi har aven hyrt moppar. men det gick som det gick for berta och bertil, alltsa mig och louise. glad och njoda hade vi hyrt en moppe som jag skulle sjussa louise pa, ( vi ville inte hyra tva). vi och vara kara rese kamrater skulle aka till lamai en annan stad pa koh chang. dar skulle vi pa en mat marknad som ar kand for sjuk god mat. men berta och bertils moppe fick punka efter halva vagen. YES, tankte vi detta hander fan bara oss. arga men samtidigt skrattde vi som aldrig forr. hjalpe vara lilla klas oss upp pa en tuk tuk taxi sa vi kunde kora hem moppen, eller hem och hem men till dar vi hade hyrt den. och lamnade tillbaka den. sedan fragde snubben som vi hyrt moppen av om vi ville ha en ny men fan heller tankte vi och tog oss en tuk tuk taxi till lamai dar klas frida och petter vantade pa oss. men vi kan saga att maten var sjukt gooood!




just det sedan har vi varit och atit pa tva olika svenska resturager, fett gott med svensk mat efter sa dar tva mander utan det. for svensk mat ar sa gott. Forsta dagen var vi och at pa en svensk resturage som heter tre troll dar blev det allt fran bea sas, kottbullar, pyttipannan. andra dagen nar vi at pa en svenk resturage sa at vi taco buffe och det var med lika gott det! SE bilder sa forstar ni :)



om det ar nagon som ar intresserad av hur vara frukostar brukar se ut sa kommer harliga bilder nu,





och har kommer massor av fina bilder, massor av kramar och pussar  fran oss och snart ses vi faktisk inte lang tid kvar nu. vi tanker pa alla er dar hemma.






RSS 2.0