Bat till Kho Tao.

Har idag upplevt den varsta batfarden i hela mitt liv, madde som en pase skit hela batfarden och tva timmar efter. och kinesernas spypasar flog fran alla hall och kanter vilket inte gjorde saken battre. Men nu ar vi iaf pa Kho Tao och snart har jag natt en drom. Namnligen att dyka <3

mer fran mig i morrn. Tangenterna pa det har stallet sitter fast, antagligen nan kines som spytt pa tangentbordet..

Puss fran mig.
LW

and some pictures






och sa lite bilder, mattan

update from koh samui

nu var det nagra dagar sedan vi uppdaterade och det forra inlagget fick ni er ett gott skratt av galna loisan. detta kanske inte blir lika galet men jag hoppas ni blir glada anda av lite uppdatering.


vi ar vi som sagt pa koh samiu. igar var det super fint vader, och jag var lycklig igen. sa jag och frida lag pa stranden hela dagen. ( de andra var och spelade golf men det far louise skirva mer om eftersom jag inte var med) Jag och frida skulle iallafall trottsa solkramerna eftersom vi inte har haft fint vader sedan vi kom hit.
men med sex ankla ord kan jag saga; det fick vi sota for idag.!!!! ( och lite igar nar vi kom upp fran stranden och markte hur roda vi var, man kan nog saga att vi var thailands rodaste tjejor. men det var en jatte skon dag, frida och jag tog det bara lugnt pa stranden, vi lag pa straden fran 11-16.

straden har pa koh samui ar jatte fin och det ar fint vatten, helt enklet sa som thailand ska vara. men det var valdigt mycket folk och mycket lustigt folk. har sag man allt fran ryssar i string och polaker i spidos.
pa kvallen nar vara andra halvor kom hem blir det att ga ut och kaka, det blev faktisk italensk.  det finns ett jatte strot utbud pa matstallen har pa on, men jag maste saga att jag har hittat mitt favostalle en thaistalle dar en middag kostar 70baht :)

igar flyttade jag aven ni i singel rummet. alla par var nog lite trotta att leva med mig, haha nejda skamt och sido. det ar faktisk ratt skon for mig med att vara lite sjalv.

idag ar det fredag och da fyller min kara moster 40 ar sa grattis till dig.
idag har vi hyrt moppar, jatte skoj :) men nu har jag ont i rumpan efter att vi har akt moppe fran tolv tills nu nio pa kvallen. men vi har verkligen fatt uppleva rediga thailand. nar man aker runt pa on ser man massor som man inte ser annars, kor som star och betar och hur thailandarna lever. nagot som verkligen intresserar alla oss.
vi har aven varit vid tva olika vattenfall. hur haftigt som helst synd bara att vi inte hade med oss badklader sa vi kunde bada. det forsta vattenfallet vi var vid var en historia bara det. da fick vi bakstavligen talat klattra i djungel och i vattenfallet for att ta oss upp. och alla ni som kanner mig ar jag lika smidig som ett kassaskap. sa jag smidiga mathilda ramlade, men det gick bra som tur var. 
vi kom iallafall uppp till vattenfallet efter 30 minuter i djungelen da var vi alla klibbiga. och kande oss nojda efter detta "traningspass".

efter detta drog vi vidare till det andra vattenfallet som var helt underbart fint. det var verkligen som ett vattenfalla man ser pa film. hur haftigt som helst och galenpannan fredrik borjade klattra upp for vattenfallet. han kom en bra bit upp men vi andra stannade neranfor och bara kollade eller louise och jacob klattrade upp en bit.
det var iallafall en mycket haftig upplevelse :)

efter det borjade resan hem hot hotellet och eftersom vi var pa andra sidan on tog det ett tag. men vi kom hem i sarket bevar och glada efter en mycket lyckad utflykt eftersom vadret sviker oss. imorgon ska vi aven till ett tempel, budda och till en munk som ar dod.


det var allt fran mig hej,
juste det nu borjar alla bli friska och mitt finger borjar blir mycket battre det var bra att mamma skickade med mig hela apoteket. det tackar jag for! :)

pa sondag drar vi oss vidare till koh tao dar vi ska ta dykarsert och jag ar jatte peppade till det, eller det ar nog vi alla.

puss och kram mattan

mera flera bilder

Middag en dag

Valiumlandet

Hej sweetypies! 
Som sagt ar vi pa khosanmiu nu, en aningen storre stallen an det vi var pa innan, som var Kradan. Kradan var fint, men det var lite forlitet. Fanns bara 4 restauranger och nagra fa resort, maten var dalig plus mycket dyrare an pa de alla adnra stallen, personalen pa de olika restaurangerna var de sloaste jag traffat, tror alla knarkade valuim. Men visst ska inte bara kasta skit pa den stackars on, det var en valdigt vacker omgivning och charmigt pa sitt vis.
En dag akte vi ut for lite upptacksfard med en longtailboat, vi besokte en gortta som jag itne kommer pa namnet pa just nu, men det var sjukt haftig. Man simmade in i en kolsvart grotta, simmade ca 100m sen oppnade sig grottan och mitt dar inne fanns en strand med palmer och apor. Sjukt haftig upplevelse, men det var valdigt laskigt att simma i det kolsvara vattnet i den kolsvarta grottan. Kanske hade det varit lite vackare om man inte blivit blandad av alla galna kinesr som sommade pa en 3m langrad in i grottan med knalloranga flytisar. men vi fick oss ett gott skratt iaf :D
efter varan simtur i grottan var det dags for snorkling... pa oppet hav i stort satt. Det tyckte varken Mattis eller jag var nagon hit da vi sag en stor manet nar vi hoppade i vattnet, sa vi gick upp lika fort som vi hoppa i for att se vad thailand vattenliv hade att erbjuda. Men de andra fortsatte och de fick bland annat se en skoldpadda.

Pa on Kradan spydde jag aven for forsta gangen om nagon ville veta det, at en tonfiskpizza, men den kom upp nastan lika fort som jag at den. Men efter det var jag go o glad igen, inget langvarit har inte.

Efter tva dar flyde vi valiumKradan for khosamui, tog longtailboat, akte pickup i stralande sol i 2 timmar vilket resulterade i solsting, sedan en lyx minibuss som forst forsokte lura oss men vi ar klipta svenskar som satte gubben pa plats , sedan blev det en farjetripp sen var vi framme i ett osregande Samui och det var kolsvart. Stommen hade gatt pa hela on. och inget boende hade vi sa vi sprang runt i osregn med vara vaskor och ingen av hade atit mer an frukost, sa nar vi val hittat boende var det bara att ge sig av mot mcd. blaa.!
Sa nu har killarna atit subway, burgerking och Mcd sen vi kom. Mattis och jag hittade ett litet thaihak sa vi kakade for typ 40b vilket ar ca 8 svenska kronor!

Khosamaui har mycket shopping och ett bra uteliv, bada dessa har vi testat pa.mycket roligt, men det ar lite farligt att det regnar for da gar det at mycket pengar :( men men far hoppas solen kommer, for mattan har borjat klattra i gardinerna nu och dom ar inte sa langa..

Forovrigt mar alla bra. Mattis finger fixade vi igar sa det tomt pa gront var. Sjalv har jag blivit attackerad av sangloppor pa mina vardefullaste stallen, namligen tuttarna och pa RUMPAN! det kliar,svider och KLIAR! men jag maste saga att tigerbalsam ar ett universalmedel.

Allt fran mig, HEJ!

puss och klem.
nan som behover valuim forsten? jag kan fixa billigt.  det ar den nya partydrogen namligen.
HAHAHA!

jaja nu ska jag sluta. POSS


,

ps. ikvall blir det operation for min del mitt nagelband ar valdigt infekterart sa nu blir det att ta fram nal och kniv, puss mattan

update,

mamma marie klagar pa dalig uppdaterning sa nu mamma nu kommer du att ha och gora ett tag, eftersom det ar sa billigt internet har sa kan vi uppdatera ofta! blir du glad nu mammi? :)
vad har hant med oss den sista veckan ar att vi lamnade vart kara lanta och akte vidare till kho kradan. en mysig lite o. dar snorklade vi och hade det allmant bra. dock var det lite for dyrt for varan planbok sa nu har vi dragit oss vidare till Khosamui. har ar det fart och flackt. vi bor for 70 svenska kronor natten och da mar vi bra. dock har vi inte alls bra vader och det regnar en del, sa idag har det blivit massor av shoppning. men det tackar vi inte nej till. igar nar vi kom till khosamui fick vi leta hotell i regn. inte lika skoj men det blir hur bra som helst till slut. har stannar vi en vecka till Fredrik tyvarr ska lamna oss for kalla svergie. efter det vet vi inte redigt vart vi ska men det lutar at bali! :)

vi uppdaterar snart mer, massor av kramar och pussar fran mathilda och louise

ps. sotis lilla syster lovisa sa gullig du ar som raknar er dagarna tills jag kommer hem,

VARA DAGAR I BILDER,











Raily och Lanta.

Galen natt i BankokHej snuttisar! Som mattis sa sa har jag och fredrik varit sjalva en svang pa Raily. Vi hade det jatte bra, men vi sakande de andra for mycket sa efter 2 dar akte vi och motte upp dom pa Lanta.
Raily bjod pa bade ljungelklattring och massage pa stranden. Fotmassagen skulle verkligen varit natt for mammsen sa skulle jag slippa och knada :P. Vi han med en hel del pa de tva dagarna och det var mycket mysigt.
Men bada tva hade det nog roligare nar vi fick umgas med de andra.
Sa nu har vi alltsa varit pa lanta och bott for typ 50 spann natten i en ur mysig bambu hydda. Har har vi bara solat, atit gott och schoppat. Och just det, i gar drack jag min forsta hink drink och jag tvivlar pa att det inte blir nagra fler. Det var ingen 10 poangare.

I morgon bitti aker vi vidare till triangeloarna. Ett litet paradis har jag hort :)
Nastan alla mar toppen, vi har haft lite sjudomar har, men mest Jacob och mattis som haft feber och hemska hostan. Men nu har det fatt lite kuckilimuck medecin sa nu mar det lite battre.
Annars mar alla bra, forutom gubben som inte kan dricka sprit utan att vara halvdod. Hahah.

Jag saknar er dar hemma, men inte sa farligt an.
Varama Kramar fran Thailand <3

ville bara saga att det ar varmt varmt varmt, mycket varmt.

.

from mattan,

hello sweden, nu ar det mattan har. vi har det toppen. nu har jag och louise delat pa oss for nagra natten. hon aker med fredrik och jag aker med mathilda jacob frida petter. vi befinner oss nu pa lanta och det ar sa har man ska halla sig. pippip var inget for mig iallafall. sa nu ar jag nojd. vi bor bra for 72 kr natten. billigt gillar vi! louise har akt med fredrik till railay beach. jag hoppas ni har det bra :) idag traffade jag min moster med family som var valdigt skoj, axel fragade om jag ville sova i hans sang nagon dag sa det kanske blir en natt i lite lyxigare format!
ikvall blir det ol och mat pa stranden. det gillar vi :)

kramar from mattan,

ps. just nu ar oximetazolinhydroklorid min basta van, d.s


jag bjuder pa den, for att alla andra var sa snygga, jag och alla paren


Pi Pi!

Hej hopp longkalsong.
Nu ar vi pa Kho  Pi pi, har ar det sjukt mycket ungdomar och sjukt mycket fest om man vill ha det, och det tror jag vi vill ikvall. Forovritg hojer jag inte tummen hotg for den har lilla kanda on. den ar skapligt oversaktta. Men jag hade aldrig varit har sa jag ville se och nu har jag sett det. Men visst den kanske har sin charm, bara inte jag som ser det. huhu!
I morgon drar vi vidar mot nya aventyr.

Allt fran mig, HEJ!

Louise

GALEN NATT I THAILANDS HUVUDSTAD,

igarr kvall motte i som sagt upp kristoffer klas och albin pa khosan. ett gang party sugna svenska kan med milda ord saga att de gjorde sitt dar. galen natt helt enkelt! vi sitter nu pa bangkoks flygplats efter en natt med mer skratt an smon. fyra killar i en dubbel sang och vi tva i en 90 sang. lyckat. nu sover freedrik och vi arr trotta som en regning sommar dag. vi drar vi oss vidare till pippip. tackar bangkok och killarna for en trevlig utekvall.

puss och kram fran oss

p.s foraldrarr vi harr det topppppen.


BANGKOK,

hello sweden, vi sitter nu i thailands huvudstad. har ar det fart och flackt och idag holl vi pa att do i en tuktuk fard. annars ar allt toppen med oss. idag har vi haft den forsta dagen med sol och mathilda var overlycklig. nu kan hon antligen sova i natt eftersom hon lag och funderade halv natten om det skulle bli sol eller inte.
idag har vi varit pa MBK och fredrik har fatt shoppt, louise och mathilda har fatt halla i shopping pengarna till slutet av mars! nu ar det dags att packa for imorgon drar vi vidare till pippip och moter upp ett stort gang vastervikar.
nu fick vi veta att vi ska traffa mer vastervikar som ar i stan.trevligt trevligt!

KOS OG KLEM MATHILDA LOUISEE


FÖRST I DAG,

helt sjukt! två dagar kvar tills vi åker, vissa kanske tänkte men vadå det är ju "bara" två och en halv månad, men två och en halv månad är längre än ett sommarlov. då blir det länge om man tänker efter och det är första gången för oss båda då vi är borta så länge. eller louise har ju varit i norge men vet inte om hon tycker det är samma sak!
nu är det natti natti för mig imorgon blir det att packa ner allt och äta fin fin middag med familjen och bästa mormor!
over and out / matttis

Nedräkning pågår!

Idag är det 3 dagar och två nätter kvar, i morgon är det 2 dagar och 1 natt kvar! Holy moly!!
Det börja kännas i kroppen att äventyret är nära. Man vaknar med hjärtat i halsgropen och tusen tankar i huvudet. Men det är det värt ;D
nu ska jag, mamma och Elias ner på stan för att inhandla det  sista prylarna till resan. Som tex hårnålar, hårsnoddar och ögondroppar. Brukar bli så himla torr i ögonen av att flyga så lika bra att droppa lite gegga i dom tänkte jag.
Ikväll hoppas jag på massa mys med min bästa Ewe och bästa Johan. Kanske man får träffa tidnings kungen Skänne också. Hahah!
soo long! over and out.
/ L

VÄNNER

Fy vad jag har saknat er och kommer sakna er!   tur att ni finns kvar.  puss på oss.
Fy vad jag har saknat er och kommer sakna er!   tur att ni finns kvar.  puss på oss.

5 days left ! ooh.

Fy! nu börjar resfebern och separations ångesten komma smygande sakta men säkert.
Jag har inte packat än , men jag har lagt fram alla kläder som ska med. Men som vanligt när jag ska packa så kommer jag få ta bort hälften av alla kläder som jag har tänkt att ha med mig.
Men jag börjar få lite panik. Det är så mycket som ska fixas, handlas och styras med. Och så ska man hinna träffa alla innan man åker. Det är nog det värsta hur man ska hinna träffa alla nära och kära. Men i två dagar i rad har jag fått träffa mina underbara tjejer. Det är lyx på hög nivå, man är inte samma människa utan er (big love to you)
I går var jag förövrigt hos frissan, det är inte bara väskan som ska vara väl förberedd inför resan. Mitt hår som jag under en självdestruktiv period i Norge tonade brunt skulle till sin förtjusning bli ljust igen. Jag hade börjat få en vit kant i huvudet så jag tänkte att jag inte ville se ut att ha hårfästet nere vid öronen när jag är i Thailand + att jag inte ville gå runt och vara orange hårig. Så nu är jag ljus igen, till mina mor- och farföräldrars förtjusning.
Så det blir två blonda brudar som ska upptäcka Asien nu.
Aja det var det första inlägg jag Louise någonsin skrivit i en blogg. Nu ska jag gå och leta rätt på mina försäkrings papper. Mamma tjatar hål i huvudet på mig snart.
over and out / Loisan

7 DAYS LEFT

en vecka kvar, helt sjukt! idag har jag och louise varit och beställt pengar. så nu klara vi oss de första veckorna i thai. louise har även varit på apoteket och tanten lurade på henne alla magtabletter som finns, så om hon blir magsjuk, så blir jag förvånad! :)
nu ska jag välja ut det jag ska ha med mig, iallafall börja lite smått!
over and out, mattan


inte lång tid kvar tills vi kan njuta av solen!



HELLO, 8 DAYS LEFT

hej hallå i stugorna, mathilda och louise här. detta är våran reseblogg, som ni kommer kunna följa med oss på under 71 dagar. idag har vi planerat lite av våran resa och bokat första hotell natten i Bangkok.
imorgon är det bara en vecka kvar, Känns SJUKT!
hejdå från oss / M&L

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0